Fotbal

Zázračný obrat událostí: anglické nebeské duo

V sestavě anglického národního týmu jsou dvě hvězdy, které jsou jako bohové: jednou je záložník Bellingham v dresu Realu Madrid a druhou super útočník Harry Kay v dresu Bayernu Mnichov. Když oblékli bílé dresy anglického mistrovství světa 2024, stali se nejhrdinštějšími válečníky na anglickém fotbalovém hřišti.

Bellingham, 21letý talentovaný záložník, přešel do Realu Madrid z Borussie Dortmund za přestupovou částku 180 milionů eur. Ve své první sezóně v Realu Madrid pomohl Bellingham týmu vyhrát dvojitý šampionát v La Lize a Lize mistrů svým vynikajícím výkonem. Svou silou dokázal, že je plně hoden nebetyčně vysoké částky za přestup.

V Bayernu Mnichov přitom září i 31letý Harry Kane. Bayern získal anglického útočníka z Tottenhamu Hotspur za ohromujících 100 milionů eur. Kane vyhrál evropskou zlatou kopačku s 36 ligovými góly ve své první sezóně v Bayernu. Vynikající útočník však během 12 let v Tottenhamu nikdy nevyhrál žádnou trofej. Ačkoli opakovaně vynechal mistrovství Bundesligy v Bayernu, nepochybně to Kaneovi umožnilo najít nové výzvy a motivaci v novém klubu.

Opona mistrovství Evropy 2024 v Německu začala a anglický národní tým předváděl dobré výkony v jednom zápase za druhým. S plnou podporou hráčů jako Bellingham a Harry Kane však nebyly výsledky Anglie ve skupinové fázi uspokojivé. Až ve čtvrtfinále proti Slovensku si Anglie přišla na své. Bellinghamův hlavičkový kop a Kaneova hlavička pomohly Anglii porazit Slovensko a postoupit do čtvrtfinále Evropského poháru.

Toto vítězství znovu rozdmýchalo touhu anglických fanoušků po titulu evropského poháru. Přestože se Anglie mnohokrát účastnila evropského poháru a má mnoho vynikajících fotbalistů, nikdy mistrovský titul nevyhrála. Anglie tentokrát svým vynikajícím výkonem smetla čtvrtfinále. V semifinále se národní tým Anglie střetne s výzvou švýcarského národního týmu. Můžeme i nadále obracet příliv a vytvářet pro Anglii zázraky? To je otázka v myslích všech fanoušků a jejich nejvroucnější očekávání.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *