Fotbal

33letý Thiago Alcantara po pečlivém zvážení oznamuje odchod do důchodu

Další slavný hráč oznámil odchod do důchodu, jeho tělo už hru nezvládlo. Naposledy se před publikem objevil Thiago Alcantara, který měl na sobě dres Liverpoolu a jako střídající hráč odehrál jen pět minut. V minulé sezóně nemohl Thiago Alcantara kvůli zranění hrát téměř celou sezónu a tentokrát mu to umožnilo myslet jasněji. Nastal čas rozloučit se s fotbalovou kariérou a byl připraven začít novou kapitolu svého života.

Thiago Alcantara, který se narodil v roce 1991, začal svou kariéru v dresu Barcelony. Byl to jeho první gól v životě. V té době tým nevěnoval mnoho pozornosti Thiago Alcantara, protože Barcelona měla mnoho vynikajících záložníků. V létě 2013 se Thiago Alcantara rozhodl pro Bayern Mnichov, kde také dosáhl nejzářivější kariéry.

V roce 2020 chtěl Thiago Alcantara vyzvat silnější Premier League, a tak přišel hrát do Liverpoolu. Bohužel, silná konkurenceschopnost Premier League si vybrala větší daň na těle Thiaga Alcantary a během hry byl opakovaně zraněn. V této době Thiago Alcantara oznámil svůj odchod do důchodu a vrátil se s plnou zátěží. Vyhrál několik šampionátů, když hrál za tři týmy. Možná je odchod do důchodu ve 33 letech příliš mladý, ale kolik hráčů starších 33 let nevyhrálo šampionát? Thiago Alcantara by měl opustit fotbalový svět bez výčitek, protože mu udělil mnoho svých nejvyšších vyznamenání.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *