NHL

Campbell prorazil mužský kruh NHL a stal se první trenérkou!

Nejžhavější věcí v kruhu NHL v poslední době je, že Kraken Kraken přímo jmenoval Boba Woodse a Campbella jako asistenty trenéra týmu. Jde o první asistentku trenéra na plný úvazek, která v historii NHL odešla z lavičky během základní části. Ve skutečnosti byla Campbell asistentkou trenéra Byers Horses v Coachella Valley v Americké hokejové lize již v předchozích dvou sezónách.

A to je pro Campbella a Krakena historický okamžik. Na sportovním poli, kde dominují muži, je identita žen, které trénují v NHL, docela poutavá a Campbellová pro to také vynaložila spoustu tvrdé práce. Ve skutečnosti nyní celý severoamerický region vyvíjí rozsah ženské role. Musíte vědět, že Campbell kdysi sloužil jako asistent trenéra a technický trenér pro Norimberg Ice Tigers v německé nejvyšší lize mužů DEL a sloužil jako asistent trenéra německého týmu na mistrovství světa 2022 IIHF. Právě kvůli těmto otevřeným životopisům nakonec vstoupila na profesionální pole.

Campbell samozřejmě není sama, v posledních čtyřech letech se počet žen v tomto sportu začal zvyšovat. New Jersey Devils přidali asistentku generálního manažera Kate Madigan v dresu Devils, Megan Hunt s Chicago Blackhawks, Haley Wickenheiser s Toronto Maple Leafs a další. Pro samotného Campbella je možnost získat tuto pozici docela štěstí.

Nyní, když jsou ženy stále mocnější, doufám, že se tento okruh bude stále více rozšiřovat a bude stále více hráček a trenérek, které budou nosit dresy různých špičkových týmů.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *