Fotbal

Celkové skóre Pogacara se zvýšilo o 3 minuty a 9 sekund

Druhé kolo v Pyrenejích vidělo cyklisty v tvrdém souboji. Prvenství tohoto závodu opět vyhrál Pogacar, který vyhrál 15. zastávku. Toto vítězství zajistilo Pogacarovi obrovský náskok a zdá se, že bitva o žlutý trikot je vyrovnána a pro Vengergaarda může být těžké to zvrátit.

Patnáctou zastávkou je horská etapa s délkou 197,7 kilometru a převýšením více než 4800 metrů. Cílová čára je stanovena na vrcholu náhorní plošiny HC de Beille. Do konce závodu zbývalo méně než 10 kilometrů, uchazeči o šampionát ještě nepodnikli žádné kroky. Pogacar v dresu národního šampionátu začal útočit na šampionát. Pozorně sledoval Vengergaarda, dokud se Pogacar, 5,4 kilometru před cílem, rozhodl zaútočit sám. Přestože se Vengergaard snažil odpovědět, nakonec se mu to nepodařilo. Upravil rychlost, ale nedokázal Pogacara dohnat a mohl ho jen sledovat, jak se vzdaluje.

Pogacar dosáhl vrcholu hory v samostatném letu a zvýšil svůj náskok na 1 minutu a 8 sekund. Bylo to jeho třetí jednoetapové vítězství v této soutěži a získal i žlutý trikot. Celkový časový rozdíl mezi oběma se prodloužil na 3 minuty a 9 sekund.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *