Fotbal

Anglie jen o vlásek uniká, ale skryté starosti nelze ignorovat

Anglie otočila v osmifinále Evropského poháru Slovensko 2:1 a strhujícím způsobem postoupila do čtvrtfinále. Přestože výsledek byl povzbudivý, hra odhalila zjevné problémy v taktické hře Anglie a celkové chemii.

Slovensko v prvním poločase využilo chyby v obraně Anglie a dostalo se do vedení. Až v závěru základní hrací doby Bellingham strhující nákop hlavou vyrovnal skóre a poslal zápas do prodloužení. Na začátku prodloužení skóroval hlavou Kane, který nakonec pomohl Anglii zvrátit vítězství.

Přestože toto vítězství bylo vzrušující, odhalilo mnoho problémů v anglickém týmu. Za prvé, tým hrál v základní hrací době neuspořádaně a útok postrádal plynulou sehranost. Za druhé, díry v obraně daly Slovensku příležitost využít. Přestože mají hráči Anglie výborné osobní schopnosti, celková taktika postrádá koordinaci. To je problém, který musí hlavní trenér Southgate urychleně vyřešit.

Vítězství v této hře je neoddělitelné od zářivých osobních schopností Bellinghama a Kanea. Bellinghamův vyrovnávací kop nad hlavou všechny šokoval a ukázal vitalitu a potenciál mladých hráčů. Kaneův gól v prodloužení odrážel jeho nepostradatelnost jádra týmu.

Individuální schopnosti však samy o sobě nemohou podpořit tým, který jde dále. Anglie se v nadcházejícím čtvrtfinále utká se Švýcarskem. Švýcarsko ve skupinové fázi vyřadilo obhájce titulu Itálii a jeho celkovou sílu nelze podceňovat.

Pokud Southgate doufá, že povede tým k dosažení lepších výsledků, musí provést taktické úpravy a zlepšit tiché porozumění mezi hráči. Anglie potřebuje hrát více holisticky, nejen věnovat plnou hru individuálním schopnostem hráčů, ale také se zaměřit na celkovou taktickou koordinaci.

Přestože vítězství v tomto utkání přineslo fanouškům Anglie úlevu, nelze přehlížet odhalené problémy. Southgate se musí hluboce zamyslet a provést úpravy, jinak bude cesta Anglie evropským pohárem těžko pokračovat.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *