Fotbal

Německo vyhrálo spor o VAR, Dánsko je mimo

Ve čtvrtfinále Evropského poháru v Dortmundu porazilo pořádající Německo z pokutového kopu a gólu ve druhém poločase Dánsko a strhujícím způsobem postoupilo do čtvrtfinále. Penalty VAR a promarněné příležitosti však v tomto utkání dánského týmu mrzely.

Německý celek měl na začátku utkání neuznaný gól od VAR a poté byla hra přerušena kvůli bleskům. Ve druhém poločase se VAR opět stal těžištěm zápasu. Branka Dánska Andersona byla vyloučena z ofsajdu. Poté dostal německý tým pokutový kop přes VAR. Třešničku na dortu přidal ve druhém poločase svým druhým gólem Musiala a pečetil výhru.

Přestože byl dánský tým na hřišti na stejné úrovni jako německý tým, promarněné příležitosti a penaltami VAR je nakonec bohužel zlikvidovaly. Hojbjerg v prvním poločase promarnil dvě samostatné příležitosti a Andersonova hlavička u mantinelu ve druhém poločase byla rovněž označena za ofsajd.
Německý tým sice nakonec postoupil, ale jeho výkon byl nepřesvědčivý. Skulinky v obraně dávaly Hoibelovi možnost vytvořit si jedinou střelu a brankář Neuer mnohokrát řešil nebezpečné situace. Týmu také chybí kreativita v ofenzivě, spoléhá se především na rozhodnutí VAR a osobní schopnosti hráčů skórovat.

V nadcházejícím čtvrtfinále bude německý tým čelit výzvě Španělska nebo Gruzie. Tváří v tvář silným soupeřům potřebují zlepšit frontu a obranu, jinak bude velmi těžké jít dál.

Pro dánský tým, byť bohužel vypadl, byl jeho výkon v tomto evropském poháru pozoruhodný. Tým ukázal své houževnaté obranné protiútoky ve skupinové fázi a proti německému týmu nezůstal pozadu. Růst mladých hráčů a vynikající výkon brankáře Schmeichela zvýšily očekávání tohoto dánského týmu.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *