Fotbal

Brankář Donnarumma: Italský poklad

Paris Saint-Germain byl vždy štědrý v náboru hráčů a často přitahuje špičkové hráče vysokými platy. I když brankář Gianluigi Donnarumma nastoupil do Paris Saint-Germain za vysoký plat, osvědčil se i jeho herní výkon. Na mistrovství Evropy ve fotbale, i když se italskému národnímu týmu nepodařilo kvalifikovat ve vyřazovacích kolech, byl dres Donnarummy vždy nejšpinavější v týmu.

Donnarumma hlídá branku italského národního týmu, což je bolestnější než fanoušci. Nemohl vidět vášeň svých spoluhráčů bojujících o národní čest na hřišti, ani necítil jejich bojovného ducha, aby ze sebe vydali to nejlepší. Celková síla italského národního týmu se nedá srovnat s Paris Saint-Germain a je ještě horší než Donnarummův starý klub AC Milán. Donnarumma byl kdysi členem nejsilnější útočné sestavy Paris Saint-Germain, ale nyní byl svědkem mdlého výkonu italského národního týmu. V národním týmu jako by neviděl vůli svých spoluhráčů vyhrát. Během hry se někteří spoluhráči po propadu o dva góly rozhodli vzdát, ale Donnarumma se nikdy nevzdal a vždy se až do konce zápasu držel své pozice. Zatímco italští fanoušci mohou zpochybňovat všechny hráče, Donnarumma je jediný, kdo nebyl tvrdě kritizován.

Na nové smlouvy čekají brankář Realu Madrid Thibaut Courtois a Kepa Arrizabalaga, kteří si v minulé sezóně vedli dobře. Real Madrid podepsal Kyliana Mbappeho a tým také projevil zájem o Donnarummu. Pro PSG je však nemožné ztratit ve stejné sezóně jak špičkového útočníka, tak brankáře, takže Donnarumma přijde o příležitost obléci dres Realu Madrid. Navzdory vypadnutí Itálie z mistrovství Evropy ve fotbale zůstává Donnarumma pro národní tým klenotem.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *