NBA

Otevře se volný trh NBA, Warriors, Lakers si mohou svobodně vybrat

Se začátkem volné agentury NBA vyjednává mnoho volných hráčů se svými týmy i s ostatními týmy. Nedávno Klay Thompson z Warriors oznámil, že podepsal s Mavericks tříletou smlouvu v hodnotě 50 milionů dolarů. Rozloučí se s Golden State Warriors a půjde hrát za Dallas Mavericks. Sláva dynastie Warriors postupně pohasíná a nyní v týmu zůstali pouze Stephen Curry a Draymond Green.

Změnami prochází i další tradiční gigant Lakers. Letos se LeBron James stává volným hráčem Lakers. Od přestupu k Lakers v roce 2018 vedl James tým k vítězství v šampionátu NBA v sezóně 2019-20. Nedávno bylo oznámeno, že LeBron obnoví svůj kontrakt s Lakers na dva roky s celkovou hodnotou kontraktu 104 milionů USD. Veterán, který odehrál 21 sezón, nadále dominuje na hřišti svými vynikajícími schopnostmi. Stojí za zmínku, že na nedávném draftu NBA si nejstaršího syna LeBrona Jamese Bronnyho vybrali Lakers 55. volbou ve druhém kole.

V posledních dvou letech byly rekordy Warriors a Lakers neuspokojivé. V sezóně 2023/24 získali Celtics 18. mistrovský titul v týmové historii. V sezóně 2022/23 Nuggets prorazili a získali první mistrovský titul v historii týmu. Jen jeden tým se může každý rok dostat na vrchol šampionátu NBA Který tým se v letošní lize NBA stane konečným šampionem? počkejme a uvidíme.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *