Fotbal

Nizozemsko porazilo Rumunsko 3:0 a postoupilo do čtvrtfinále

Nizozemský tým porazil v osmifinále Evropského poháru 2024 Rumunsko 3:0 a úspěšně postoupil do čtvrtfinále. V této hře vedl nizozemský tým Cody Gakpo a Donyell Malen, kteří ukázali velkou sílu. V polovině prvního poločasu otevřel skóre Gakpo razantní střelou, svým třetím gólem na turnaji. Jako útočník Liverpoolu se jeho vynikající výkon stal vrcholem nizozemského týmu. Během zápasu byly tribuny plné fanoušků v oranžových dresech, kteří nizozemskému týmu nadšeně podporovali.

Přestože Nizozemsko promarnilo několik šancí na zvýšení svého vedení, včetně těsného vítězství kapitána Virgila van Dijka, výrazně se zlepšilo ve skupinové fázi, když předtím utrpělo porážku 3:2. Nizozemí dominovalo zápasu, když zahrálo 22 ran a z toho 6 na branku, zatímco Rumunsko mělo jen 5 ran a 1 z toho na branku. Nizozemsko si také vedlo dobře, pokud jde o kontrolu míče a přihrávky, vedlo rumunský tým v úspěšnosti přihrávek 430:184 a většinu času kontrolovalo tempo hry.

Přestože mělo Rumunsko v prvních 15 minutách navrch a kontrolovalo míč, Nizozemí postupně převzalo kontrolu nad hrou. I když bylo několik příležitostí k prodloužení vedení, nizozemští nebyli před brankou efektivní. Skóre bylo otevřené až po skvělém průniku Gakpa, který zařídil druhý gól Donyela Mullena. Atmosféra na stadionu byla nadšená, fanoušci hrdě vystavovali své dresy Nizozemska 2024 a jásali nad vítězstvím týmu. Díky tomuto vynikajícímu výkonu se Gakpo stal jedním z nejlepších střelců turnaje spolu s Němcem Jamalem Musialou, Gruzíncem Georgim Mikotadzem a Slovákem Ivanem Schranzem.

Gakpo vyjádřil spokojenost s výkonem týmu a zdůraznil, že to byla silná reakce na předchozí porážku. „Toto je naše odpověď na náš poslední výkon – skvělá hra, skvělé góly, hráli jsme skvělý fotbal,“ řekl Gakpo.

Poté, co Turecko porazilo Rakousko 2:1, se Nizozemsko utká ve čtvrtfinále s Tureckem. Malen dostal míč v nadstaveném čase, dribloval do pokutového území a s jistotou prostřelil rumunského brankáře Nitu ke svému druhému gólu. Komplexní vítězství signalizovalo, že Nizozemsko je připraveno na klíčový okamžik turnaje.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *